Трансперсонална психология и психосоматика

ТРАНСПЕРСОНАЛНА ПСИХОЛОГИЯ И ПСИХОСОМАТИКА

Курсът е насочен към тези, които искат да научат или обогатят познанията си за това какво всъщност е трансперсоналността, как тя присъства в нашия живот и как ние сме част от нея. Как нашите емоционални и чувствени проблеми се соматизират и проявяват като болести. Коя е причината за болката в коленете, в гръбначния стълб, в кръста, в главата, честите простудни заболявания……и т.н.

По време на курса ще получавате периодично обучителен материал по имейл. Четири модула в които е включена информация за трансперсоналната психология, два модула за психосоматиката, като наука и изброени най-честите заболявания и техните причини, както и практически упражнения и техники, които можете да използвате за себе си или за вашите клиенти и ученици, ако имате такива.
При желание от ваша страна, след всеки модул ще проведем среща в някои от най-често използваните платформи за чатове за да ви отговоря на въпроси и ви дам конкретни напътствия. След всеки модул изпращам тест, който да попълните и да ми върнете.

След успешното завършване на обучението вие ще получите сертификат от Център за Интердисциплинарно Обучение и Академия на Мистериите „Мадара“.

ПРОГРАМА НА КУРСА

Дистанционно: Ще бъдат предоставени шест ръководства с теоретична експозиция на темата и материали с упражнения и практики.

Основно ниво: Състои се от шест ръководства в електронен вариант, които ще се изпращат по електронна поща.

Модул 1: Въведение в Трансперсоналната психология, нейните исторически корени в Съединените щати, предшественици и новата холистична парадигма, която предлага теорията; терапевтични и образователни процедури, създаване на планетарна мрежа от холистично обучение.

Модул 2: Критики на съвременното образование; как да образоваме възпитателя? Техно-стреса и кибер-стреса, трите стъпки на трансперсоналния метод в образованието, какви са децата „индиго”. Метафизични основи на съзряването.

Модул 3: „Транспедагогиката” и трите стълба на трансперсоналната психология, петте аспекта на личността за възпитаване на човешките ценности, специфични техники за достъп до различните нива на съзнанието, специални техники за релаксиране на децата.

Модул 4: Развитие на нови форми на възприятия, интуиция и експанзия на съзнанието, мисъл-форми, които замърсяват нашите умове, подсъзнателни образи, изследванията на Дийпак Чопра, как да се справим със страховата памет, магическата сила на обучаващия как да излезем от Матрицата.

Модул 5: Психосоматиката като наука и най-често срещаните соматични заболявания в съвремието. Превенции и лечение с холистични методи.

Модул 6: Психосоматиката като наука и най-често срещаните соматични заболявания в съвремието. Превенции и лечение с холистични методи. Продължение. Личност и психосоматични заболявания. Гняв и соматични заболявания. Предпоставки за ракови заболявания.

Присъствено ниво: Присъственото ниво под формата на семинар, ще се състои единствено, ако се събере група от минимум 10 човека.
Допълнително:  Има възможност за провеждане на присъствено ниво: Интензивен семинар/среща за придобиване на практически опит чрез инструментите на Трансперсоналната психолагия. Ще се проведат динамични упражнения и практики в които ще участват и съпреживяват всички курсисти; разисквания; анализи и общ преглед на материала от дистанционния курс.  

Сертификат: След последният модул на дистанционния курс ще бъде предоставен сертификат от „Център за интердисциплинорно обучение” и Академия Мадара.

За кого е предназначен курса: Подходящ за професионалисти в здравеопазването, образованието, терапевти и хора интересуващи се от трансперсоналната психология и психосоматиката.

Обучител

Елисавета Зенгелми

Запиши курс

Запазете Вашето място

След успешното завършване на обучението вие ще получите сертификат от Център за Интердисциплинарно Обучение и Академия на Мистериите „Мадара“.

следете моите събития в

КАЛЕНДАР

Предлагам обучения, семинари, сеанси и организирани екскурзии.