Терминология на понятията

SEKHEМ (say-kem). СЕКХЕМ (или СЕЙКИМ) е дума от египетски произход, чието значение е сила или мощ. Индийците наричат тази сила “прана”, китайците – “чи”. Означава сила или есенция на енергията, която е на разположение във Вселената – “универсална енергия”. Сейким е около нас и в нас. Намира се във всички кътчета и е творящата енергия.[1])

SEICHIM (saykeem). Произнася се СЕЙКИИМ, СЕЙЧИМ или СЕЙКИМ. Означава “енергия на живата светлина”, както и името на мощна система за лечение и мъдрост, използвана в древен Египет, в културата на маите, в Индия, Тибет и Китай.

SSR (SeichimSekhemReiki). Означава СЕЙКИМСЕКХЕМРЕЙКИ или (ССР). Това е лечебна система, която обединява тези три енергии, които макар и различаващи се, идват от един и същ източник.

SKHM. СКХМ е името, което Патрик Зиглер решава да възприеме за наименование на енергията след дълги години работа с нея. Той сметнал, че то дава по-пълна и точна представа за нея, отколкото другите имена.

ISIS SEICHIM. ИЗИС СЕЙКИМ (Изида Сейким). Разновидност на оригиналната система СЕЙКИМ, създадена от Рут Мейз в сътрудничество с Мери Шау в Австралия през 1992-93 година. Включва символи от системите Рейки, Кахуна Рейки и Сейким. Въздействието й при лечение е от 6-то измерение нагоре.

REIKI. Японската думата РЕЙКИ е синоним на универсална жизнена енергя. Това е лечебна система, преоткрита от японеца Микао Усуи в края на 19 век. Използва свещенни смволи (четири при традиционното Рейки) и мантри. Нейното въздействие при лечение достига до 4-о измерение, като лекува най-вече физическото и емоционалното тела.

Енергиите Рейки, Сейким и Секхем са различни части на пълният спектър на Универсалният Енергиен Източник (Тангра , All Love, Аллах,…) Всяка от тези енергии въздейства върху различни части на нашето същество . Така например Рейки хармонизира  и лекува предимно на физическо и етерно нива. Сейким въздейства както на тези тела, така и на  останалите леки тела. Премахва бариерите към по-фините енергийни тела, създава връзка с ангелските нива и нашите Водачи, както и с Универсалния Енергиен Източник. Секхем балансира движещите се в спирали небесни и земни енергии и ги обединява в сърдечната чакра.

следете моите събития в

КАЛЕНДАР

Предлагам обучения, семинари, сеанси и организирани екскурзии.