Рейки

КАКВО Е РЕЙКИ

REI (Рей) – Универсална Енергия

KI (Ки) – Жизнена енергия

 

Описание

Натурален метод за лечение на основно (физическо) ниво, който ползва жизнената енергия на Света, имайки за посредник лечителя, който е връзката между Небето и Земята (Двойствено начало на Света).

Рейки е японска техника за канализиране на Универсалната Жизнена енергия. Думата Рейки се използва и като определение за “Натурална Система за Лечение Усуи “ в чест на този, който я е преоткрил – японеца Микао Узуи преди повече от един век.

Всеки един може да бъде посветен (настроен) с тази енергия и става неин проводник чрез коронната или чрез сърдечната си чакра. Преминавайки през него, енергията се разпространява като безусловнана божествена любов и се предава чрез ръцете му на хора, животни и растения, като по този начин им помага да се излекуват. Самият процес на лечение е резултат от балансирането, прочистването и хармонизирането на телата им. Отличен лечебен метод за лекуване на стрес, успокояване на физическа болка и за всички видове физически и психически болести.

Тъй като нашите физически тела са съставени от енергия и знаейки, че там където има енергия има промени, канализирайки енергия чрез тялото си за нас или за някой друг ние помагаме за протичането на промени, които довеждат до излекуване.

Енергията е неутрална, до момента в който ние добавяме към нея мислите си. Ако нашите мисли са радостни, щтастливи и хармонични, нашите тела ще рефлектират това им качество. В случай обаче, че мислите ни са тъжни, неудовлетворени и негативни във всяко едно отношение, ние можем да очакваме появата на болести. Ние сме това което мислим. Всеки един създава своята реалност със собствените си мисли.

Енергията Рейки е напълно безопасна и помага на всички – от бебетата до хора в дълбока старост. Ако работим с енергията Рейки, никога няма да изтощим жизнената си енергия. Енергията Рейки преминава през всичко и всички за да предизвика лечение и излекуване. Рейки успокоява бързо физическата болка.

Практиката Рейки е съставна част от алтернативните терапевтичните практики признати от МЗО (Международната Здравна Организация). 

Системата Рейки не може да се научи чрез самообучение, четейки книги и ръководства или гледане на видеозаписи и филми. За да бъдем практикуващи рейкисти е необходимо да получим лична настройка (посвещение или иницияциа) от хабилитиран Рейки Мастер. Онези, които практикуват без да са получили настройка, не ползват енергията Рейки, а ползват личната си жизнена енергия, което води до неминуеми проблеми в здравето им.

ЦВЯТ НА РЕЙКИ

Символичният цвят на Рейки е зелен.

Това е цветът на здравето, на лечителството и на любовта, поради това, че цветът на 4-тата чакра – сърдечната отговаряща за любовта и имунната система е зелен. Йероглефите на Рейки се изписват в златножълт цвят, тъй като това е цветът на Създателя, на божествената енергия. Рейки е светлината, която ни отвежда обратно до Голямата Светлина.

Рейки инструктор

Елисавета Зенгелми

Мастер

Запиши Рейки курс

Запазете Вашето място

Универсалната Космическа Енергия преминава през нас, облагодетелствайки всички

Мастер Ели Зенгелми

История

Предполага се, че Рейки е едно много древно лечителско изкуство с непознат произход. Модерната система Рейки е позната от 1923 година, когато Микао Узуи един японски учител започнал да търси отговор на въпроса “Как Исус Христос лекувал болните само с едно докосване на ръката си ?” Един ден, в разговор с една група семинаристи на които им предстояло дипломиране, му бил зададен горният въпрос. Студентите искали да знаят, защо в днешни времена, нямало такива лечители като Христос, след като в библията пишело, че той бил казал на апостолите си “Лекувайте болните и съживявайти мъртвите”. Те искали потвърждение “на живо”, а не само теоретично, че този вид лечение е възможно.

Микао Узуи не можел да покаже на практика, как това лечение действало, а имал само непоколебимата вяра, че е възможно. Тъй като се почувсвал неспособен да отговори на студентите, а според японската традиция това било предизвикателство за неговата чест, той си подал оставката от поста на Ректор и напуснал Семинарията. В този ден взел твърдо решение да намери отговор на тази мистерия. След дълги проучвания по различни библиотеки, той достигнал до извода, че трябвло да намери отговора на друго място. 

Пътувал непрестанно, в продължение на 7 години и посетил различни страни, между които Индия, Китай, Тибет. Изучил санскритски за да може да чете в оригинал древни индийски писания. След завръщането си в Япония в един древен будиски манастир открил древни ръкописи със странни символи, които имали връзка с лечителските способности на Христос, но все още не знаел как да активира и използва енергията.

Решил да се усамоти на връх Корияма и да медитира в продължение на 21 дни в пълен пост. На 21-ят ден една ослепителна светлина го озарила и го осенила през 7-та му чакра. Той изпаднал в транс и видял символи да танцуват пред него в огнен танц и получил посвещение от енергията. Разбрал как трябва да използва символите и как да настройва (инициира) последователи и ученици с тази енергия. Така той преоткрил хилядолетният метод на лечение, познат като Рейки.

Завръщайки се в Киото, Микао Усуи работил един продължителен период на улиците на града, като лекувал просяци и бедняци. След време разбрал, че някои от излекуваните много често се завръщали за ново лечение. Това го накарало да се замисли и да достигне до следният извод:

Пациента трябва да е отговорен за собственото си здраве, а не да остави тази отговорност за лечителя, който може да му даде енергия за да му помогне, но не и да го излекува.

Лечение, което е получено безвъзмездно не се оценява достатъчно от пациента. Той разбрал, че когато пациентите плащат за лечението, те го оценяват много повече, отколкото, когато го получават безплатно.

Разбрал също, че е много важно за хората да имат отговорност за собственото си лечение и че това се постига, когато станем канал за енергията, т.е. получим настройка (инициация)..

ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА РЕЙКИ

  • Подобрява здравето и начина ни на живот
  • Хармонизира ни физически, емоционално и ментално.
  • Довежда до самолечение и увеличава личният стимул
  • Уравновесява и подобрява енергиите ни.
  • Отстранява токсините от физическото ни тяло.
  • Помага да се освободим от напреженито и да релаксираме тялото.
  • Извежда ни от състоянието на стрес и депресия.
Рейки
Трансформация

КАК ДА СЕ ПРЕВЪРНЕМ В КАНАЛ НА РЕЙКИ

Всички можем да бъдем канал на Рейки.

Не съществуват граници за възраст или изисквани условия. Рейки е достъпно за всички, включително деца , възрастни и болни.

След момента на настройване (инициация) вътре в човек се отваря една врата и преминавайки през нея се срещаме с една нова реалност. Инициираният се превръща в истински канал на Рейки, което ще рече , че винаги ще има връзка с тази енергия и може да я предава когато поиска, достатъчно е да си положи ръцете на мястото където има нужда, и енергията протича. Инициирането се извършва от хабилитиран Рейки Мастер.

РАЗЛИЧНИТЕ СИСТЕМИ РЕЙКИ

Съществуват различни системи и методи на Рейки и използване на същата енергия. Най-широко познатите са : Традиционно Усуи Рейки и Тибетско Рейки; Усуи/Тибетско Рейки, Рейнбоу Рейки, Традиционно Японско Рейки, Кен-Рейки-До, Ошо Рейк; Каруна Рейки; Терамай Рейки; Интегрирано Рейки; Универсално Рейки и пр.

ИНТЕГРИРАНО РЕЙКИ

1-во Ниво 2-ро Ниво 3-то Ниво Рейки Мастер

семинари

КУРСОВЕ ПО РЕЙКИ

Запознаване с различни системи и методи на Рейки и използване на същата енергия.

ШКОЛИ НА РЕЙКИ

Преди да почине, Мастер Хавайо Таката създава асоциация по Рейки, наречена A.I.R.A. (American International Reiki Association). В резултат на неразбирателство в асоциацията, през 1982 година възникват нови асоциации, като някои от Учителите остават вярни на A.I.R.A. и избират за Гранд-Мастер Барбара Вебер Рай. Други, отделяйки се създали “Reiki Alliance” избирайки за своя Гранд-Мастер (според последното желание на Таката), нейната внучка Филис Лей Фурумото. Една трета група решила да не приема решенията и директризите на нито една от групите и създава свой собствен път за интерпретиране на техниката, като се назовават традиционни Учители или независими Учители, образувайки по този начин школата “Unlimited Reiki” , и още други , които формират центрове или ядра, за работа с Рейки.

Отговорността за разпространяването на системата Рейки е еднаква към всички Рейки Учители, независимо от това към коя от основните школи принадлежат. Разликата между тях в общи линии е: A.I.R.A. разделя Рейки на седем нива и го нарича “Radiance Technique” и не разрешава промени в основните си принципи основани от момента на създаване, и също така нейните Учители трябва да получат разрешение от Гранд-Мастер ( в момента Барбара Вебер Рай), за да инициират нови Учители. Школата “Reiki Alliance” обучава Рейки в три нива, според напътствията на Микао Усуи, като третото ниво може да бъде разделено в две поднива. Учителите на школата “Reiki Alliance” припознават Учители, обучени по други системи, и техните Учители могат да инициират други Учители без да искат разрешението на тяхната Гранд-Мастер Филис Лей Фурумото(1998). Двете линии на Рейки са валидни . Двете Грант-Мастер са инициирани от Мастер Хавайо Таката, а колкото до техниката няма разлика при предаване на енергията.

Провери за предстоящ курс в моята ФБ страница тук.

следете моите събития в

КАЛЕНДАР

Предлагам обучения, семинари, сеанси и организирани екскурзии.