ЕГИПЕТ – ПО СТЪПКИТЕ НА МИСТИЧНАТА ШКОЛА „ОКОТО НА ХОР“

Включена е медитация в Хеопсовата пирамида, круиз по НИЛ с много допълнения и Хургада

23.10 – 30.10.2024г.

Специална програма, изготвена за Вас от опитния водач и лектор Ели Александрова – Зангелми от „Академия на Мистериите“

23.10/ сряда: София – Кайро: Национален Музей и платото Саккара
Среща на групата на летище София и изпращане от представител на Касиа Тур. Директен чартърен полет София – Кайро. При пристигането на летището, туристите преминават паспортен контрол, където закупуват визата за престоя си, взимат багажите си и са посрещнати от местния екскурзовод, който ще води групата, заедно с лектора по програмата Ели Александрова – Зангелми.

Денят е посветен на Кайро – запознаване с най-древната история с посещение на Националния Музей в Кайро ( към момента е предвиден вход в стария Национален Музей, новият все още не е отворен за посещение, при възможност към октомври, програмата ще бъде актуализирана) и най-старите Пирамиди на платото Саккара, включително Стъпаловидната пирамида на Джосер. Включен обяд.

Само за групата, е организирано посещение в един от най-загадъчните обекти в Египет – СЕРАПЕУМЪТ – погребален комплекс на свещените бикове Апис, въплъщение на древноегипетския Бог Птах – Богът на сътворението.  Това е съвкупност от подземия, които са използвани от Аменофис III нататък и всеки Апис притежавал свой гроб, над който се издига погребално светилище. Но дали е само това?

Ще разберете на място.

След края на посещенията, се отправяме към хотела ни в района на Гиза, настаняване и почивка след дългия и изморителен ден.

Вечеря, нощувка.

24.10/ четвъртък:  Кайро: Гиза и отпътуване от Кайро

02.15ч – отпътуване от Вашия хотел за специалното посещение, само за групата, около 03.00ч влизане в Хеопсовата пирамида и един час време за МЕДИТАЦИЯ, водена от ЕЛИ ЗАНГЕЛМИ ( повече информация ще има за записаните в специален What`sApp канал) .
Към 05.00ч
връщане в хотела и нощувка до часа за освобождаване на стаите и късна закуска.  

10.00 – 10.30ч отпътуване отново към Пирамидалния комплекс с разходка на платото Гиза и трите пирамиди – на Хеопс, Хефрен и Микерин.  След края, посещение на магазин за парфюми и папируси, стоп за обяд в типичен ресторант. 17.00ч отпътуване за гарата и настаняване в туристическия влак до Асуан.

Предстои нощно пътешествие и включена вечеря.

Нощувка в спален вагон.

25.10/ петък: Асуан и отплаване на круизния кораб 

Закуска във влака. Пристигане  на гарата в Асуан. Посещение на язовирната стена и недовършения Обелиск на Хатшепсут. Трансфер до круизния кораб на Нил, настаняване и обяд. Отпътуване за храма на остров Филе, посветен на култа към богинята Изида. Вечеря и нощувка на кораба.
* Стената на Асуанския язовир – построена е през 1971г. и с това поставя край на сезонните разливи на река Нил, които години наред са заливали селища и храмове. Грандиозен проект, в който за да помогнат на Египет се включват много страни – широчината на стената в основата е 1 км, това е втората по големина в света язовирна стена.
* Храмът на богинята Изида, която символизира живота, семейството, любовта, жената и има способността да възкресява мъртвите. Много красив и романтичен храм, който се намира на малък остров, изцяло заобиколен от водите на Нил. Тук са вплетени истории и останки от различни епохи от историята на Египет.
* Ще се разходите с фелука (типична старовремска египетска лодка с бели платна, която се управлява само ръчно) във водите на Нил, покрай пясъчните брегове и зеления остров Елефантин.

26.10/ събота: Абу Симбел ( по желание, с доплащане) , Ком Омбо и Едфу

Още в полунощ, желаещите да посетят Абу Симбел , които са заплатили предварително тази допълнителна екскурзия ( вижте цената в допълнителни услуги) , се отправят към Храма. След преместването му през 60те години на 20ти век, Абу Симбел се намира на 230 км от Асуан, в близост до границата със Судан. Впечатляващите храмове -близнаци са създадени през 13 в. пр. н. е. в чест на победата в битката при Кадеш и са посветени на фараона Рамзес II и съпругата му Нефертари. Наистина един от най – впечатляващите храмове, който се посещава точно по изгрев, когато слънчевите лъчи попадат във вътрешния корпус на храма.. гледката е неописуема!

Връщане на кораба, закуска и програмата продължава за всички с отплаване към Ком Омбо.

Обяд на кораба. Акустиране и посещение на храма Ком Омбо – посветен на двата бога Собек и Хор. Отплаване за Едфу  и  посещение на Храма на Бог Хор, а след него – отпътуване към Есна.

Вечеря на кораба и нощувка.

* Храмът Ком Омбо – ще разгледате храма на бог Собек и първият египетски календар. Тук ще видите изобразени хирургически инструменти, които са останали непроменени и се използват и до днес! Бог Собек се изобразява като мъж с глава на крокодил, безброй обреди и жертвоприношения са извършени в този храм в чест на божеството Крокодил. Край този храм има голям и пъстроцветен базар, който впечатлява всеки турист.

* Храмът на бог Хор в Едфу, до който се достига с пъстроцветни триколки. Храмът на върховния бог с глава на сокол – Хор, е най-добре съхранилият се древен храм в Египет и е вторият най-голям, след този в Карнак. Отплаване от Едфу за Есна, по пътя се спира за преминаване през шлюзовете на реката, където корабът акостира, отплавайки за Луксор.

27.10/ Неделя: Луксор с Долината на Царете и Цариците  

Закуска на кораба.

Предстои посещение на Западния бряг на река Нил с долината на Царете, Колосите от Мемнон и Храмът на Хатшепсут, след което се отправяме към Източния бряг с Храма Карнак и Магическия Луксор. Последна нощувка на кораба.

* Западният бряг на река Нил край Луксор – Долината на царете – мястото за вечен покой на някои от най-великите фараони. В района са открити над 60 гробници, включително и тази на Тутанкамон, а по пътя сред пясъчните възвишения можете да съзрете къщата на Картър. Ще видите две гробници, след което ще се насочите към храма на Хатшепсут – една необикновена жена, управлявала Египет повече от 20 години в мир и благоденствие. По пътя ще спрете да видите „пеещите колоси на Мемнон“ – огромни каменни статуи на Аменхотеп трети, предвидени да охраняват погребален храм, който днес не съществува. Наречени са така, тъй като според легендата призори, при първите лъчи на слънцето, статуите издават звуци, наподобяващи напев.

* Източният бряг на река Нил и храма Луксор – старата египетска столица Тива (днешен Луксор) е била разделена на две от канал. На юг се издигал храма Луксор, украсен с два прекрасни обелиска (Наполеон е отнесъл единият, който до ден днешен се издига на площад Конкорд в Париж). Тъй като във времето назад този храм се е намирал под земята, в едната му част са надградени църква и джамия. Не пропускайте да се разходите по алеята на Сфинксовете, която все още съществува.

На север от канала, разделял Луксор, се е намирал храма Карнак – грандиозен ансамбъл посветен на бог Амон, разширяван от Тутмос трети и завършен от Рамзес втори, изключителен свидетел и представител на блясъка на някогашната столица. Тук ще видите и големия скарабей, който докоснете ли го, носи щастие. И ако си пожелаете нещо, обиколете статуята седем пъти, за да се сбъдне желанието Ви. За древните египтяни Карнак е бил най-свещеното място на Земята. За днешните туристи Карнак е втората най-популярна дестинация в Египет след пирамидите в Гиза

28.10/ понеделник: Дендера – Абидос – Хургада

Закуска на борда на кораба. Освобождаване на каютите и програмата ни продължава с автобус към два допълнителни храма, специално добавени по маршрута от Ели Александрова – Зангелми – Дендера* и Абидос*. Сух обяд за из път и след края на посещенията се отправяме към Хургада и Червено море за заслужена почивка. Пътуването трае около три-четири часа, прекосява се с конвой пустинята, виждат се прекрасни пейзажи на пясъчни безкрайни планини.

Късно вечерта пристигане в Хургада и настаняване на all inclusive от късната вечеря. Нощувка.

* Дендера – храмът се намира на около 5 час от Луксор, но е един от най-впечатляващите. Построен в чест на богинята Хат Хор, състоящ се от голяма зала с 18 колони изрисувани с изображения на богинята. На тавана се наблюдават звездни сцени и уникален астрономически календар. За египтяните женското начало е свързано с небето, а не със земята, както сме приучени да мислим с понятията на индоевропейските представи. След смъртта си мъртвият се ражда повторно в утробата на небето за нов живот. Хат Хор е също и богиня на любовта, музиката и веселието. Тя се изобразява като жена с кравешки уши и рога или като крава, а лицето ѝ често краси древния музикален инструмент – систрум.

* Абидос – е местност, разположена северозападно от Луксор, където владетелите строят собствени гробници, около които са струпани тези на техните съпруги и придворни. Сводеста подземна галерия, дълга 32 метра, отвежда до гроба на Озирис. Източната й стена е покрита с текстове от „Книга на мъртвите“, а западната — с извадки от „Книга на вратите“. Същинското светилище представлява изображение на изплувалия от Нун първичен хълм на сътворението. Предполага се, че на това място под земята е била съхранявана реликвата (главата) на Озирис и там са се провеждали посветените му мистерии. Дори губещ своя блясък през Елинизма, Абидос остава известен с култа към Озирис. Много често, ако хората приживе не успеели да извършат своето поклонение в Абидос, били докарвани поне за погребението си тук, заради вратата на древните – входът към отвъдното.

29.10/ вторник: Хургада на Червено море
Закуска в хотела.

Свободно време за плаж и all inclusive в хотела или допълнителна екскурзия по Ваш избор със заплащане на място. Насладете се на световно известния курорт Хургада и невероятния свят на Червено море с някоя от допълнителните екскурзии – плаване до остров Гифтън, Сафари в пустинята или гмуркане в морето.

Или се разходете до Хургада, за да видите туристическия му център, за последен шопинг и подаръци.

Нощувка.

30.10/ сряда: Хургада – София
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Хургада за обратен полет до София.

ОФЕРТНА ЦЕНА НА ПАКЕТ:

Хотел Pyramisa Cairo 5* със закуска и вечеря НВ (или подобен)/ Cairo

Спален вагон от Кайро до Асуан с вечеря и закуска НВ

Круиз по р.Нил NILE PARADISE 5* пълен пансион FB (или подобен)/ Aswan-Luxor

Хотел Swiss inn resort (ex.Hilton)5* AI (или подобен)/Hurghada

Период на пътуване: 

23.1030.10.2024

НВ – нощувка с вечеря и закуска /FB – нощувка със закуска, обяд и вечеря / AI – всичко включено в цената

ЦЕНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 19 ЧОВЕКА:

Цена на човек в двойна стая, ползвана от двама: 1738евро/ 3400лв

Доплащане за самостоятелно настаняване в хотелите / във влака са само двойни каюти!!!/, независимо от броя на хората в групата: 490евро/ 960лв

Горепосочените цени са в евро, на човек и включват:

 • Изпращане от летище София от представител на Касиа Тур
 • Самолетен билет за чартърен полет: София – Кайро / Хургада – София с включени летищни такси, салонен и чекиран багаж до 20кг
 • Посрещане на летище Кайро от професионален екскурзовод
 • Всички трансфери по програмата
 • Настаняване за 1 нощувка в Кайро, на база нощувка със закуска и вечеря в предложения хотел или подобен
 • Инфосреща с Вашия екскурзовод за полезна информация и предлаганите на място допълнителни екскурзии
 • Програмата в ден 1 – Посещение на Националния Музей в Кайро, екскурзия до Саккара и посещение в Джосер, вход в Сепареума, обяд и вечеря ( ако няма промяна в полетните детайли) трансфер до хотела
 • В ден 2 – Индивидуална визита за групата с включен вход за 1-часова медитация в Хеопсовата пирамида
 • Още в ден 2 – Полудневна екскурзия до платото Гиза, обяд в типичен ресторант и трансфер до гарата за регистрация на влака
 • Пътуване с нощен влак от Кайро до Асуан – в спален вагон с включени вечеря и закуска / купетата са само по двойки/
 • Настаняване за 3 нощувки на кораб 5*, на база нощувка, закуска, обяд и вечеря
 • В ден 3 – пристигане в Асуан и трансфер до круизния кораб, настаняване, обяд, посещение на високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о-в Филе;
 • В ден 4 – отпътуване към Ком Омбо и посещение на Храма на Собек, отпътуване към Едфу и Есна, нощувка
 • В ден 5 – посещение на Храма на Бог Хорус и храмовете на Западния бряг на Луксор – Долината на Царете, Храма на Хатшепсут и Колосите на Мемнон. Посещение на Луксор и Карнак.
 • В ден 6 – Екскурзия до храмовете в Дендера и Абидос, до които стигаме с индивидуален конвой. А след края, отпътуваме през пустинята, към Хургада на Червено море.
 • В ден 7 – сме в Хургада и почиваме
 • В ден 8 – отпътуваме за София от Хургада
 • Всички входни такси на посочените по програма посещавани обекти и екскурзоводски беседи по време на круиза (с изключение на Абу Симбел, който се доплаща от желаещите, но го препоръчваме)
 • Обслужване от професионален екскурзовод на място по програмата
 • Професионално поднесена допълнителна информация и специални сеанси, организирани от Ели Александрова – Зангелми по маршрута на цялото пътешествие
 • Настаняване за 2 нощувки в Хургада, на база всичко включено в цената

Медицинска застраховка тип „Асист” с покритие 10 000 евро

В пакетната цена НЕ са включени и се доплащат:

  • Екскурзия до Абу Симбел – 140евро на човек ( 274лв ) при минимум 15човека от групата
  • Напитки по време на храненето и извън All Inlcusive в Хургада
  • Бакшиши, които са задължителни в дестинациите в Египет и включват цялото обслужване по програмата / носене на багажи, шофьори, гид и др./ – около 5-6евро на човек, на ден да подготвите на място
  • Издаването на египетска туристическа виза – не е включена и се доплаща на място / за приносителите на обикновени паспорти/ входната виза за Египет, при влизане на летището – 25ЩД на човек, международни паспорти с минимум 6 месеца валидност
  • Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса, която се обявява не по-късно от 21дни преди пътуването. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени – приблизително варират между 10 – 15евро на пътник еднократно.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 80г. – 10евро
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЛЕВ ИНС – сключва се не по-късно от 7дни след датата на внасяне на депозита, сумата е между 5-10% от основния Ви пакет .

  Предварителни полетни часове на чартърната програма, изпълнявана от Balkan Holidays  

  София – Кайро 06:00 – 08:40

  Хургада – София 10:00 – 13:00

   При промяна, часовете ще бъдат актуализирани за Вашите полетни дати своевременно.

  Според новите часове е възможно пренареждане и на програмата.

  Забележки:

  Екскурзията е динамична и натоварена и според представителите на Касиа Тур НЕ се препоръчва за малки деца. Пакетната цена е валидна при записани 19 човека.

  Цената е преференциална за записване в срока до 31.07, след тази дата е възможна промяна.

  За получаването на разрешение за частно посещение в Пирамидата е необходим точен списък на хората три месеца преди събитието. Всички цени се заплащат в лева:

  Гаранция за участие в екскурзията е внесена такса депозит на стойност

  770евро/1506лв до 31 ЮЛИ 2024г. Останалата част за доплащане до пълния пакет и допълнителни услуги е необходимо да се заплати до 20 септември 2024г.

  Възможно да се наложи доплащане на такса, за която Авиокомпанията ни информира до 21дни преди отпътуването и ще бъде добавена към сумата Ви за доплащане по пакета.

  Плащането можете да извършите в брой в офисите на КАСИА ТУР или по банков път на следната сметка:

  КАСИА ТУР ЕООД

  IBAN BGN – BG26UNCR70001520625922

  BIC UNCRBGSF, Банка – УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

  Основание: депозит Египет Медитация 23.10
  Aко желаете издаване на фактури на името на фирма, трябва банковият превод да бъде извършен от името на съответната фирма и да ни изпратите данните за фактура.  

  За извършване на официалната резервация и изготвяне на документите за пътуването, моля да се свържете с Благовеста с е-мейл: blagovesta@cassiatour.bg  или info@cassiatour.bg , както и на мобилните:

  • 089 524 80 81  Благовеста
  • 0888 933 133 Дима

  Данни, необходими за резервация: 3 имена на български и на латиница по международен паспорт / валидност на паспорта мин. 6месеца от датата на връщане/, егн и контакти: телефон, e-мейл

  Адресите на офисите ни в София, Пловдив, Кърджали и Хасково можете да откриете по-долу.

  Застраховка  „Отговорност на туроператора“ – застрахователна полица № 1305242410000169, валидна от 21.04.2024г. до 20.04.2025г. на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД, със седалище и адрес на управление гр. София 1700, бул. Симеоновско шосе 67 A https://www.cassiatour.com/info/firmena-informaciya

  * При необходимост, Касиа Тур ЕООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта, за което ще бъдете уведомени своевременно.

  Автор
  популярни
  следете моите събития в

  КАЛЕНДАР

  Предлагам обучения, семинари, сеанси и организирани екскурзии.