You are currently viewing ТУРМАЛИН

ТУРМАЛИН

Турмалинът е камъкът,който може да бъде с много цветове – около тридесет разновидности. За това,той е известен като „Arco iris“ или „цветна дъга“. За първи път се описва от древните гърци. По-късно, когато португалците навлизат в земите на днешна Бразилия откриват зеленият турмалин, който е наречен „бразилски изумруд“. През 1703 година холандците го донасят в Европа от остров Целон, днешна Шри Ланка, под наименованието Toramalli. От тогава е и името му. Неговата химическа формулата е безкрайна. Синтезирано химическият му състав е боросиликатен комплекс от алуминий с вариращи композиции от 11 елемента. Турмалинът е много красив камък и е предпочитан в бижутерията заради неговите красиви цветове, значителна твърдост и лесно обработване. Гемите изработени от турмалин имат много силен блясък и са радост за очите.

Камъкът е подходящ за засилване на имунната система, установяване на хормонален баланс в организма и енергийно подпомагане на вътрешните органи. Полезен е за поддържане на добро здравословно състояние. Въздейства на гърлената чакра, като подобрява комуникацията и правилното изразяване. Също така подобрява дихателните процеси, правилното дишане и предпазва гърлото. На духовно ниво дава възможност за комуникация с високите нива и стимулира контакти с висши същества, които ни изпращат напътствия.

Как да го използваме?

  1. Можем да си направим настойка – в чаша питейна вода слагаме един или няколко кристала от турмалин. След като престоят минимум 3 часа,най-добре една нощ изпиваме водата. Това се прави в продължение на 5 до 7 дни.
  2. Турмалинът може да се поставя по тялото там където чувстваме дискомфорт. Оставяме го да действа 10-20 минути.
  3. На лист хартия начертаваме една петолъчна или шестолъчна звезда. В средата поставяме късче хартия на което сме написали името и датата си на раждане (или на човека за когото искаме да проведем лечебния сеанс), и проблемът за който искаме енергията да работи. Върху листчето поставяме планински кварц. По върховете на звездата поставяме кристали от турмалин. Така заредената мандала оставяме в покой за 36 часа.

Важно условие: преди да използваме кристали и минерали винаги трябва да ги пречистваме по познатите ни начини.

Вашият коментар