От Кабала до Кабаш

МАГИЯ И МЪДРОСТ НА ЖРЕЦИТЕ НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ

Кабала и кабаш

Мистичната практика на Древен Египет достига до наши дни благодарение на Роланд, който е уругвайски учен и мистик.

Дабраките, мистичната практика на жреците на Древен Египет, са били преподавани от Роланд, за да помогнат в живота ни, осветявайки умовете ни и смекчавайки сърцата ни. Когато се докоснем до тях и се научим да ги използваме ние можем успешно да реализираме съдбата си и човешкия си потенциал.

Тази древна мъдрост, изгубена във времето, е била възстановена благодарение на духовното богатство на този велик хуманист.

Кабаш обхваща знанието за човека на всички нива; връзката му със звездите, срещата с душата му, с неговата Ка. ”

Познанието Кабаш е смятано за „мъдростта на звездите“, тъй като според древните египтяни идва от светове, по-напреднали от нашия, които са ни предавали знанията си в далечни времена.

За да получите достъп до изучаването на Кабаш, е било необходимо да преминете сериозни тестове, тъй като познанието е било тайно и се е преподавало само на онези, които показали голяма честност и призвание да служат.

Йерофантите са завършвали училището на Птах Отеп. То от своя страна е вдъхновено от учението на Тот, наричан от гърците Хермес, особено по отношение на неговите морални принципи, пълни с хуманизъм.

 

Нефериш - интегрален натурализъм

НЕФЕРИШ-Интегрален натуризъм

Нефериш, по същество, представлява цяла мъдрост, знание как да се научим да живеем.

Освен че е „естествен” начин на живот, това е и енергийна практика, базирана на Дабраките. Те действат върху ума и духа ни, за да сме добре, да ни излекуват, така че вместо да имаме отрицателна енергия, която ни тласка към унищожение, да имаме положителна сила, която по същество е благородството на човека. С Дабраките ние използваме ума и духа си за наше добро и за доброто на другите.

Дабрака е дума идваща от нашата Ка, или по-скоро, това е нейното послание.

Самата Дабрака е езикът на душата, езикът на духа. Тя ни укрепва отвътре и ни дава невероятна енергия, която можем да развием в различни аспекти на живота. Като форма на духовно извисяване, това е извън всяка религия. Чрез Дабрака навлизаме в състояние на голяма дълбочина, което понякога се превръща в екстаз, почти в транс. Ако практикуваме със страст, с вяра и с голяма интеграция, ще имаме резултатите, които търсим. Ако просто я ментализираме, тя няма да отговори на нашите цели.

Думите, които отговарят на Dabraká, принадлежат на език, който не можем да разберем или преведем чрез ума, само душата е в състояние да ги разбере. За да постигнем интеграция с тях, трябва да се освободим от всички светски мисли, за да достигнем до душата.

Нефериш в своята същност е да открием пътя си. Това е първо среща със себе си, с твоето “иш”, и твоето “ане” и след това среща с Бог. „Иш“ е „Съм“ или „Същност“. „Ане“ е мистичното „Аз“.

Ако човек няма досег със своята истина, той винаги ще носи бремето на депресията, на несъгласието със себе си и ще живее в постоянно търсене и безпокойство.

Египет

ОБОБЩЕНИЕ

КАБАШ е древно философско учение, което всъщност е изначалната Кабала. Мъдростта, която носи е свързана с лечението на човешкото същество. Създадено е от древните египтяни. То е връзката с божествените вибрации за постигане на хармония.

В Кабаш, най-важна част са медитациите ДАБРАКА. Те са мантри за хармонизиране и лекуване. Това познание съдържа в себе си древната магия на Йерофантите-жреци, с познание за медицина, мистични практики, чувственост. Кабаш живее във всяка Дабракá. Тези медитации ни помагат да си трансформираме живота за повече успех и хармония, за достигане на целите си.

ДО НАС СА ДОСТИГНАЛИ 37 ДАБРАКИ (Мантри). Ето върху какво въздействат някои от тях:

  • СРЕЩАТА С НАШАТА ДУША
  • ХАРМОНИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И КОМУНИКАЦИЯ Често е трудно да поддържаме добри отношения с хората, които обичаме и с които живеем. С тази Dabraká можем да намерим желаната хармония.
  • ЧУВСТВИТЕЛНОСТ И ХУМАНИЗЪМ – Мантра, която ни помага да станем по-човечни. Понякога чувстваме егоисти и се борим да променим тази ситуация, но не можем. Ние се стремим да бъдем различни и въпреки това се проваляме.
  • СРЕЩА С ТРАНСЦЕНДЕНТАЛНОТО – Как можем да „виждаме“ това, което не виждаме, „чуваме“ това, което не чуваме? Как да развием сетивата, за да улавяме това, което е извън нашия разум и нашето разбиране?
  • ДА ОТКРИЕМ НАШАТА МИСИЯ – Как да намерим пътя си към светлината? Как да разберем дали сме на пътя на съдбата си. Как да открием своята мисия и да намерим себе си?
  • ЖИЗНЕНА СИЛА И МЛАДОСТ – Да възвърнем младостта си.
  • ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ МАГИИ И ВЪНШНИ ВМЕШАТЕЛСТВА.
Дабраките

Мистичната древна наука Кабаш живее във всяка Дабрака – мистична дума с която можем да достигнем до информация, за еволюцията на нашето прераждане.

Кабаш е диалог на Духа с нашата Душа или езика на нашата Душа.
Чрез всяка Дабрака се създава енергия необходима за развитието на човека.
Есенцията на Енергията на Дабрака се намира в комбинацията на буквите отговарящи на божествените числа с които Бог твори Света.

Тя лекува и хармонизира.

Провери за предстоящ курс в моята ФБ страница тук