Новият диск с медитации на Ели Зангелми

Diskove Vodeni Meditacii 2

МЕДИТАЦИИ И ВИЗУАЛИЗАЦИИ
Основните понятия медитация, визуализация и намерение можем да обобщим по следния начин:
МЕДИТАЦИЯ – смисълът  е да достигнем със съзнанието си „други места“. Много от медитативните техники използват дишането. Други вървят заедно с визуализирането. В медитацията се опитваме да успокоим ума си, за да позволим на съзнанието си да се издигне нагоре и да странства свободно.
ВИЗУАЛИЗАЦИЯ – при нея се опитваме да се съсредоточим и да създадем образ, с който да си послужим.
НАМЕРЕНИЕТО е определящ фактор и при двете техники. Съсредоточаваме се максимално върху него, докато дишаме светлина, и го изпращаме обратно към нея. Без намерението сме като лодка без кормило и двигател.

Общо време на медитациите в този диск: 52 минути

Цена на диска: 20,00 лв

За поръчка,моля пишете във ФБ на лични или на е-мейл – melhisedek@abv.bg

 

МНОГОСТРАННАТА ПОЛЗА
ОТ МЕДИТАЦИЯТА
През последните години бяха направени многомедицински изследвания, проучвания и публикации, свързани с тази техника от различни реномирани университети и клиники по света като Memorial
Sloan-Kettering Cancer Center, Медицинския център на Университета в Масачузетс, Instituto do Cerebro
do Hospital Albert Einstein в Бразилия, Университета в Уисконсин, САЩ и други. Те доказаха необятния є
потенциал. Ето някои от областите, в които медитацията показва положителни резултати:

МОЗЪК
Хора, които медитират дълго време, показват по-голям обем на сивата маса на мозъка в областта на челния кортекс, асоцииран с разсъждението и мотивацията, както и в хипоталамуса –обработката на емоциите. Това обяснява защо тези практикуващи имат по-високи нива на концентрация и се справят по-добре с чувствата.
Подобрява се визуалната памет.

ПСИХИАТРИЧНИ РАЗСТРОЙСТВА
Методът е ефикасен при дългосрочното му използване за лечение на депресия. Помага за намаляване
на рецидивите на заболяването и подобрява качеството на живот. Намалява осезателно стреса и чувството за тревожност. Ефикасно средство при лечение на хиперактивност и дефицит на вниманието. Използването му отстранява безсънието. Дава положителни резултати при лечението на булимия и натрапчиво желание за ядене (компулсивно преяждане) при жени. Много добри резултати са регистрирани при лечение на химични зависимости (дрога).

МУСКУЛИ , СУХОЖИЛИЯ , СТАВНИ ВРЪЗКИ
Практикуването на двадесетминутно медитиране, три пъти в седмицата, може да намали болките в тези структури. Повлиява ревматоидния артрит, като намалява възпалението и подобрява емоционалното
състояние на страдащите.

СЪРЦЕ
Намалява с около 50 на сто риска от инфаркт и понижава кръвното налягане с около 5 mmHg.

ИМУННА СИСТЕМА
Методът помага индиректно за засилване на имунната система, вследствие намаляването на стреса. Известно е, че стресът пречи на производството и функционирането на защитните лимфоцитни клетки. При намаляване на стреса се засилва имунната система.

СТАРЕЕНЕ
Техниката забавя стареенето. Една от причините е намаляването на възпалителните процеси в организма, свързани с преждевременното остаряване на клетките.

РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Доказано е, че медитацията намалява значително някои от страничните ефекти на химиотерапията.
Намалява болките по време на заболяването. Не всеки успява да се отдаде на техниката медитация и да се наслаждава, но почти всички успяват да прилагат медитативни техники на базата на визуализации. Създаденият образ в състояние на релаксация изпращаме към по-високите нива на нашето разширено съзнание, за да бъде закодиран и реализиран. Следващите медитативни визуализации ще ви помогнат да се научите да използвате този процес бързо, лесно и ефикасно. След време вие сами бихте могли да създавате вашите медитации-визуализации, за да промените реалността си.

N.B. Този текст е копиран от книгата ми „Сейким – Енергия на Живата Светлина“ , 2012, изд. Кибеа, която можете да си закупите през сайта ми     Сейким Доктор на адрес: http://www.ezo.bg/ 

 

Вашият коментар