You are currently viewing КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СМЕ ЗДРАВИ И КАК ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ

КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА СМЕ ЗДРАВИ И КАК ДА СЕ ИЗМЪКНЕМ ОТ ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ

08.10.22 Еотерична Конференция в Шумен https://ezoterikabg.com/

Здравето.

Здравето е състояние на духа. Здрав дух в здраво тяло е преводът на латинската сентенция Mens sana in corpore sano. Изразът е взет от Ювенал – (Сатира Х, стих 356), където фразата е част от отговора на автора на въпроса „какво хората трябва да желаят от живота“. Децим Юний Ювенал (на латинскиDecimus Iunius Iuvenalis) живял през 1-ви век е един от най-известните римски поети сатирици. Той става особено популярен през Ренесанса.

НО, още в дълбока древност хората са били напътствани от местните лечители, от магове, и вещите мъдреци, да се стремят да живеят според законите на природата, защото човешкото създание, е в тясна връзка с всичко онова, което го заобикаля, т.е. с Природата.  

Освен това, здраво тяло се постига не само приемайки природно чиста храна и вода , но и когато имаме здравословни мисли и емоции, които ни държат в баланс и хармония със себе си и заобикалящата ни среда.

С течение на годините хората започват да забравят тези максими, когато създават и започват да живеят в едно технократно общество. Появяват се болести, които са резултата от емоционално изхабяване, стрес и много страхове.

В момента живеем в свят, в който страхът е превзел съзнанието на много хора. Отчуждението вече е станало социален модел. Затваряме се във вътрешния си мир и сме оставени на собствените си чудовища, които сътворяваме в мислите и емоциите си. Доказано е, ча повечето мисли, които минават през нас, всъщност са чужди мисли и ние сме повлияни от тях. Често до нас достигат и насочени мисловни енергийни атаки от недоброжелатели.

Страховете обикновено се формират на базата на предишен опит и по своята същност имат защитна функция. Съществуват обаче и такива, които възникват, без индивидът преди това да е попадал в ситуациите, които ги предизвикват, и са плод на фантазии. Тези страхове на базата на фантазии често са по-интензивни от породените от непосредствения опит.

Класификация на болести предизвикани от страх:

„Страхът е изопачена форма на вярата. Той е вяра в злото вместо вяра в доброто.“ Флорънс Сковъл Шин

Човешкото тяло притежава естествен механизъм, наречен „реакция на стрес“. Когато човек се озове пред заплаха било тя реална или плод на фантазии мозъка преживява емоцията страх. След това мозъкът предава тази емоция на хипоталамуса, който отделя кортикотропин освобождаващ хормон в нервната система. Този хормон стимулира хипофизната жлеза и я кара да отделя пролактин, хормон на растежа и адренокортикотропин, който пък сигнализира надбъбречната жлеза и тя освобождава хормона на стреса кортизол, като по този начин се подпомага способността на организма да се справя със заплахата. Когато хипоталамусът се активира, той задейства и симпатиковата нервна система, като кара надбъбречните жлези да освобождават епинефрин (известен също като адреналин) и норепинефрин. Тези невротрансмитери отговарят за разтърсването, което усещате с цялото си тяло в критични ситуации (били сте на косъм от катастрофа; някой е изскочил изневиделица в тъмнината и ви е изплашил и т.н.). Кортизолът потиска имунната система. Спират рутинните механизми на възстановяване на тялото – онези, които се борят с инфекциите, предотвратяват рака, попълват липсата на белтъчини и като цяло предпазват организма от болести. Човек не е пригоден да бъде в това състояние дълго време. Адреналинът в големи количества е токсичен и уврежда вът­решните органи (сърцето, белите дробове, черния дроб, бъб­реците). Тялото ви не е създадено да издържа на хроничен страх и стрес, но най-често е принудено да работи в режим на пренатоварване, тъй като вие непрекъснато се страхувате от въображаеми заплахи – финансови загуби, раздяла, здравословни проблеми, смърт на любим човек… Повечето от които никога не се случват. Получава се един омагьосан кръг. Вие се страхувате от болести, старост или смърт и в същото време страхът буквално ви води към болести, състарява ви и дори е способен да ви убие.

Важна роля във всекидневието на човек играят и неговите емоции. Емоциите и мислите пораждат нашите съмнения и страхове и ни довеждат до стресови ситуации в които човек изпада в тежки състояния, които соматизират различни заболявания, класифицирани като психосоматични.

Психосоматични заболявания са тези, които са органични и функционални смущения и са повлияни от психични и социални фактори. Най-често срещаните функционални смущения са главоболие, болки в гърба, кръста, отпадналост, сърцебиене, затруднено дишане и др. При отсъствие на органично заболяване, медиците констатират: „Вие сте здрав/а!” Въпреки утешителното твърдение дискомфортът остава, появява се съмнение в компетентната оценка, търси се консултация с други специалисти, предписват се лекарства, които имат временен или никакъв ефект. Пациентът попада в един обречен кръг, защото истинската причина не е атакувана. А истинската причина е емоционално-мисловен дисбаланс, който разстройва целият организъм.

Хипотезираните психологични причини за появата на психосоматични нарушения изглеждат така:

Колит. В детството си човек се е чувствал сплашван. Възпитанието и отношението към него са го поставяли в позиция на зависимост. Развита е склонност за конформизъм. При тези хора се отчита конфликт между негодувание и желание за угаждане на другите. Налице е задържана, маскирана враждебност.

Язва. В ранното детство, в отношенията между майка и дете може да възникнат различни напрежения, които да се преживяват като разочарования и да се окажат травматични за детето. Това може да доведе до фиксиране към оралните стремежи, но когато средата е благосклонна, детето я приема и усеща като майка и оралните стремежи търпят успокоение. При възрастните хора обаче оралните стремежи се изявяват в потребност от успокоение на глада. Този глад всъщност е свързан с нуждата от любов и грижа от някого. Налице е комбинация от силен стремеж човек да е уважаван, повишена чувствителност, лесна ранимост, висока съзнателност и взискателност към себе си. Има едно продължително потискане на емоциите и чувствата от незадоволените потребности, което провокира прекалена и нарушена секреция, водеща до корозия на стомашните стени.

Захарният диабет наричан често само Диабет е нарушение на хомеостатичния баланс, като началото му се свързва със стресогенни събития провокиращи чувства на фрустрация, страх от самота и отхвърленост. Когато са депресирани, диабетиците преяждат или препиват. Това обаче изкарва диабета извън контрол.

Сърдечни смущения. Определено става въпрос за невъзможност да се изразяват чувствата, както и различни страхове.

Проблемите с бъбреците могат да бъдат предизвикани от разочарования или неуспехи в живота на базата на страхове.

Астмата и проблемите с белите дробове са предизвикани от страхове свързани с неумението или нежеланието  да се живее самостоятелно.

Затлъстяването е проява на тенденцията да се защитаваме от нещо. Чувството за вътрешна пустота често пробужда апетита.

Проблемите със зъбите са предизвикани от нерешителност, неумение за взимане на самостоятелни решения, страх от последствията от собствените решения. Кариесът отнема твърдостта на зъбите. Именно по този начин имунната система на човека реагира на вътрешната неувереност.

Проблемите с гръбнака са следствие от недостатъчната подкрепа, вътрешното пренапрежение, излишната взискателност към себе си.

Проблеми във врата – през него преминава енергията, за да се разпространи по цялото тяло. Тилът е оста на въртене на главата ни. Отговаря за самочувствието. Проблемите се появяват при страх от неуспех.

Безсънието е бягство от живота, страх и нежелание да се признаят неговите “сенчести” страни.

Нещастните случаи свидетелстват за това, че човек се чувства виновен за нещо и рефлекторно се наказва.

Как да се измъкнем от този омагьосан кръг на страх, болест, още по-голям страх, нова болест и т.н.

На първо място трябва да проумеем, че всичко е в главата ни, т.е. в мислите ни. Промяната на негативните мисли може да се осъществи, като си признаем, че ние сами си създаваме реалността в която живеем. Ако непрестанно живеем в страх, съмнение, негодувание, неудовлетвореност, вина, яд, злоба, не харесване  и т.н., то ние ще затъваме все повече в тези вибрации. Тогава реалността, която създаваме ще бъде точно такава – на неуспехи и непрестанни емоционални страдания, които с течение на времето се трансформират в реални заболявания.

На второ място е необходимо да се извадим от това емоционално блато, като се издърпаме за косата, следвайки примера на Барон Мюнхаузен. С други думи, да увеличим контактите си с положителни хора и по-често да попадаме в ситуации, които ни носят радост и приятни преживявания. Да търсим контакти и състояния в които се увеличава производството на хормона окситоцин, отговорен за нашето положително настроение. Наричат го още хормонът на любовта. Той неслучайно е спечелил това прозвище. Това е специален химикал, секретиран от хипофизната жлеза, имащ за цел да успокоява мозъка и да създава чувство на щастие и удовлетвореност. Кога най-много се секретира той, ако не докато изразяваме любовта си към някого?! Този хормон не просто ни прави весели и обичливи, той има своите специални психически и физически влияния, които предизвикват реални изменения в организма и дори могат да преборят някои заболявания. Той е основният двигател в борбата с депресията. Да си набавиш нужното количество окситоцин изглежда е съвсем просто – трябва само да прегърнеш или да целунеш някого, когото обичаш. Но дори просто един приятен контакт може да ни зареди с големи количества от живителния еликсир. Любимото ни занимание също увеличава нивата на окситоцин в кръвта, да не говорим за спорта по принцип. Една вълнуваща среща с харесван от нас човек изстрелва нивата на този хормон направо в небето. Той помага още за :

              Преодоляване на социалната тревожност и страховете. 

              Премахва болката. 

              Действа като антидепресант. 

              Подобрява храносмилането. 

              Влияе на имунната система. 

Не забравяйте, че при всяка една усмивка, която дарявате на човека срещу вас, вие предизвиквате действието на окситоцина в себе си и в него. 

На трето място по важност , е да поискате помощ. Често не успяваме да се справим сами с депресията, страховете и соматизирането на различните заболявания, които се проявяват вследствие неправилни мисли и емоции. Тази помощ можете да получите от приятелски разговор, от психолог, от холистичен терапевт или лечител.

Повече от 25 години се занимавам с холистична терапия и лечения с помощта на природни начини. На разположение съм да помогна, ако има нуждаещи се. Моите контакти са https://elyzangelmi.com/ , https://www.facebook.com/ElyZangelmi/ , https://www.youtube.com/channel/UChGEyYgFuS3aWl13CVww2eQ

От 1998 година работя с енергията на лечебната система Сейким-Изис Сейким, чийто произход е древен Египет.

В този материал искам да ви запозная със системата КАБАШ. Също много древна система, водеща началото си от 12-та династия на фараоните в Египет. Това познание КАБАШ всъщност е първообраза на еврейската Кабала. В последните години се появи теория в езотерично-научните среди, че преди около 3500 години пр.н.е. жителите на Балканския полуостров се разселват и достигат до земите на Древен Египет. Те занасят своите  познания, писменост( на базата на йероглифи) и мистерии в земите, които по-късно стават известни като земите на фараоните. Там намират благодатна почва мистериите и тайните познания за човешкото същество и магическите формули, които му дават здраве и вечен живот. Това учение се казва Кабаш  и предава магията и мъдростта на жреците на Древен Египет. „Кабаш обхваща знанието за човека на всички нива; връзката му със звездите, срещата с душата му, с неговата Ка. ” Познанието Кабаш е смятано за „мъдростта на звездите“, тъй като според древните египтяни идва от светове, по-напреднали от нашия, които са ни предавали знанията си в далечни времена. Има една легенда, която разказвали древните жители на Египет, че преди времето на първата фараонска династия на земята кацнал един летателен апарат, който изглеждал като златна пирамида. От него излезли човекоподобни същества, които приличали на скарабеи. Те донесли на хората много познания и ги научили как да живеят в хармония и сговор. Научили ги и на много мъдрости, различни технологични процеси и лечебни практики. Когато тези пришълци си заминали към звездите, на мястото на кораба древните построили голямата пирамида, за да си спомнят за тях. А бръмбара скарабей станал свещен за тях и започнали да го слагат в превръзките на мумиите, за да може да комуникират с боговете-скарабеи и да черпят мъдрост от тях.

Системата КАБАШ използва мантри, наречени Дабраки, които всъщност са езика на нашата Ка или нашата Душа. Тяхното произнасяне се съчетава със специални действия и позиции на тялото , които довеждат да така желания баланс, хармония и оздравяване на тяло, душа и дух. Ето за какво се практикуват някои от тези дабраки, или мантри, които са общо 37 на брой:

СРЕЩА С НАШАТА ДУША

ВРЪЗКА С ТРАНСЦЕДЕНТАЛНОТО

ДА ОТКРИЕМ НАШАТА МИСИЯ

ДА ПРИДОБИЕМ ЖИЗНЕНА СИЛА И МЛАДОСТ

ЗА НЕУТРАЛИЗИРАНЕ НА НЕГАТИВИЗМА

ЗА УСПЕХ В МАТЕРИАЛЕН ПЛАН

ЗА СПРАВЯНЕ С КОМПУЛСИВНО ЯДЕНЕ ПРИ ТРЕВОЖНОСТ

ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА СТРЕСА

ДА ОТКРИЕМ ЧОВЕКА С КОЙТО СМЕ СВЪРЗАНИ ПО СЪДБА

ЗА НАПЪТСТВИЯ ЗА МЛАДЕЖИ

ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ СИТУАЦИИ КОИТО НИ УНИЩОЖАВАТ

ПОДОБРЯВАНЕ НА СЕКСУАЛНАТА ЕНЕРГИЯ

ЗДРАВЕ ЗА СЕБЕ СИ И ДА ПОМОГНЕМ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ

ЗА НТЕГРИРАНЕ С ЕНЕРГИЯТА НА СЛЪНЦЕНО

ДА ПРЕБОРИМ САМОТАТА

ЗА СПОКОЙНА БРЕМЕННОСТ

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СТРАХА ОТ СМЪРТТА

ОБЩУВАНЕ МЕЖДУ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

ТЪЛКУВАНЕ НА СЪНИЩА

ЗА ПРОДУКТИВЕН ДЕН И ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ

СРЕЩУ НЕГАТИВНИ СИЛИ

ПОДМЛАДЯВАНЕ

ЗАЩИТА ОТ ЗАВИСТ

В древността това мистично познание е било достъпно само за жреците в храмовете на древните египетски богове. За обикновените хора жреците разпространявали и обучавали в познанието НЕФЕРИШ, т.н. Интегрален натурализъм. Нефериш, по същество, представлява цяла мъдрост, знание как да се научим да живеем.

Освен че е „естествен” начин на живот, това е и енергийна практика, базирана на Дабраките. Те действат върху ума и духа ни, за да сме добре, да ни излекуват, така че вместо да имаме отрицателна енергия, която ни тласка към унищожение, да имаме положителна сила, която по същество е благородството на човека. С Дабраките ние използваме ума и духа си за наше добро и за доброто на другите.

В края на миналия век един мислител, лечител и учител, познавач на Кабала, ясновиждащ мистик преоткрива и разпространява това познание, което достига до нас от началото на новия век. Той носи псевдонима Роланд и е родом от Чили. Благодарение на него днес ние можем успешно да ползваме тази мистична система, която постига невероятни успехи, които могат да бъдат сравнение в някои случаи с чудеса. Познанието е лесно за усвояване и практикуване и носи в себе си огромен заряд за балансиране, хармония и изцеление на тяло, душа и дух!

Имам специално предложение – за работа и обучение в рамките на един месец за усвояване на знанията и техниките. При желание можете да получите лично допълнителна информация за подробности в обучението. Не отлагайте, ако чувствате вътрешен порив. Можете да запишете на ЛС името и телефона си, или своя мейл, за да вляза във връзка с вас и да получите напътствия за участие в предстоящия курс по КАБАШ или да се запишете за индивидуални сеанси, за да усетите енергията и благотворното и въздействие. 

Вашият коментар