You are currently viewing ИЗУМРУДЪТ- камък на лечителите и ясновидците.
dav

ИЗУМРУДЪТ- камък на лечителите и ясновидците.

Изумрудът, известен още под името смарагд, е красив кристал,който съдържа алуминий,берилий и силикат. Твърдостта му е между 7 и 8 по скалата на Моз. Зеленият му цвят се дължи на съдържанието на хром и ванадий.

Изумрудът спада към групата на берила. В тази група са: изумруд, аквамарин, берил. Берилът има няколко разновидности: морганит,който е розов; хелиодор, който е с зелено-жълтеникав цвят; гошенит,който е безцветен; златист берил -златистожълт; биксбита,който е червен на цвят.

Изумрудът се свързва с бог Хермес (Меркурий), който е пратеник на боговете. Подходящ е за талисман на хора,на които им предстои дълго пътуване.

Според астрологията, изумрудът е зодиакалният камък на всички,които са родени през месец май.

Изумрудът въздейства благоприятно върху сърдечна чакра и органите които се намират в гърдите. Той е камък на любовта и романтиката. Засилва паметта, интуицията и ясновидските способности. Камък на лечителите. Развива комуникацията.

Изумрудът има способността да лекува сърцето,гръбнака,нервната система,очите,засилва имунитета.Освобождава ни от страховете и безсънието. Действа антибактериално.

Как да си направим лек за очите? В чаша с чиста,питейна вода поставяме един измит и пречистен кристал по време на пълнолуние. Сутринта си измиваме очите. Това се прави в продължение на 10-тина дни. Междувременно може да пием и изумрудена вода.

Изумрудът тонизира тялото, освобождава от стреса,пази от нещастия.

Придава сила, носи любов, пари, защитава, неутрализира негативните енергии.

Може да предсказва бъдещето, дава дълголетие,засилва духовността.

Вашият коментар