Елисавета Александрова-Зангелми е Магистър психолог от ВСУ ”Черноризец Храбър”- Варна, с квалификации в „Психологично консултиране при психосоматика и разстройства на социалната адаптация”  и Магистър по „Управление на културния туризъм” , също и Магистър химик от ШУ „Епископ Константин Преславски” – Шумен.

Сертифициран трансперсонален психолог в UNICAMP, гр. Кампинас, щата Сао Пауло,  Бразилия.

Дипломиран специалист по Мениджмънт в Рекреацията СПА и Уелнес и Рекреология в ИУ, Варна. Хоноруван преподавател в ЦПО Икономически университет – Варна.

Работила е като холистичен терапевт в бразилската здравната система. Член на бразилския Синдикат на Холистичните Терапевти (SINTE – CRT 34108). Практикува окултни науки – метафизика и алхимия от 80-те години. Международен лектор.

Води курсове и семинари за начинаещи и напреднали по системите Изис Сейким; Сейким/Секхем; SKHM; ALL LOVE; Усуи Рейки; Тибетско Рейки; Каруна Рейки, Reiki de Atlantida; Рейки на парите;Теате; Magnified Healing®; Ama Deus; Кристалотерапия; Нумерология; Кабаш, Трансперсонална психология, Регресионна терапия.

Предлага и дистанционна форма на обучение в споменатите курсовете по Интернет в платформите  ZOOM; Viber; Skype; Messenger.

Провежда индивидуални енерговибрационни консултации и регресионна терапия по метода на медитативното пренасяне в минали животи.

Изготвя лични СПА и Уелнес програми за възстановяване, като прилага най-модерните познания в рекреологията.

Автор на книгите „ИЗИС СЕЙКИМ. ПЪЛНО РЪКОВОДСТВО”- 2006 г. , „СЕЙКИМ-ЕНЕРГИЯ НА ЖИВАТА СВЕТЛИНА” -2012 г. и „КРИСТАЛИТА И ТЕХНИТЕ ТЕРАПЕВТИЧНИ СВОЙСТВА” – 2015 на издателство КИБЕЯ.

Основоположник на Българска Асоциация по Сейким.

Основател на клуба за медитации „Хармония и Светлина”, който има прояви в различни градове на България. Води лечебни медитации и по Интернет.

Председател на „Център по интердисциплинарно обучение”. Създател и ръководител на Академия на мистериите „Мадара” с филиали в Бразилия и Македония.

Директор на електронно издание Езотеричен вестник „Хармония и Светлина”.

Съорганизатор на Алтернативна Научна Конференция – „Езотерика и духовност-живот в новото измерение”,която се провежда ежегодно в град Шумен от 2011 година.

Води телевизионни и радио предавания в областта на езотериката и мистиката.

Професионален пътешественик и откривател. Изследовател в областта на езотеричното знание. Води групови и индивидуални духовни екскурзии по мистични и енергийни маршрути.